Eendjesrace

5000 Gele badeendjes zwemmen zondag 3 juni om het hardst in de Rijswijkse Eendjesrace. Deze wordt gehouden in de vijver tussen de Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad. Rotaryclub Rijswijk 3-Vliet organiseert de race om een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve route in Park Overvoorde mogelijk te maken. De club wordt in deze actie ondersteund door de plaatselijke ondernemers.

Bevorderen buurtcontact

Resto VanHarte is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar Rijswijkers voor een klein bedrag wekelijks kunnen lunchen en dineren. Doel is om contact tussen buurtbewoners te bevorderen en eenzaamheid aan te pakken. Resto VanHarte wil graag, ondersteund door het leerwerkbedrijf van het Stanislascollege Praktijkschool, op een permanente locatie aan de slag.
De educatieve Route in Park Overvoorde wordt aangelegd in samenwerking met de landschapsontwerper van de gemeente Rijswijk. In het gevarieerde park komen grote borden met route en uitleg bij de drie ingangen en kleine bordjes bij de verschillende soorten bomen.

Loten kopen

De eendjes die op 3 juni als eerste de finish bereiken, krijgen mooie prijzen. Ieder eendje is gekoppeld aan een lotnummer, dat voor vijf euro te koop is. De hoofdprijs is een eendjesgele Vespa Sprint Sport scooter. Naast een mooie tweede en derde prijs zwemmen de eendjes voor een groot aantal aantrekkelijke prijzen geschonken door Rijswijkse winkeliers, die het goede doel een warm hart toedragen. Eendjes kunnen worden ‘gekocht’ op de website van de Rotaryclub.