Effectief kasteeldiner

Een verbandwissel is geen pretje als je brandwonden opgelopen hebt. Vooral als je het vele malen achter elkaar moet meemaken. De opbrengst van het jaarlijkse charity diner van Rotaryclub Rhoon-Barendrecht is dit jaar bestemd voor de Brandwondenstichting. Met het geld kan een deel van een kindvriendelijke verbandwisselkamer en sedatiecontrole-unit in het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, bekostigd worden.

Brandwonden voorkomen

Het diner vond plaats in Kasteel Rhoon, waar de club wekelijks bijeenkomt. De avond was groots opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Een veiling van dertig zeer diverse stukken leverde ook een mooie opbrengst op. Naast diverse optredens vertelde een medewerker van de Brandwondenstichting over hun werk (brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken) en kwam een slachtoffer van een woningbrand aan het woord over hoe zij als klein meisje de verbandwissels onderging.