Hollands glorie

Fietsen langs Werelderfgoed voor het goede doel: spring op het zadel en doe mee aan de jaarlijkse Fietsmolentocht georganiseerd door Rotaryclub Kinderdijk en Rotaryclub Alblasserwaard. De opbrengst van de tocht ging eerder naar onder meer de Stichting Ambulance Wens Nederland, de afgelopen editie was de Stichting Hulphond het goede doel.

Langs de schaatsroute

De organisatie heeft vier tochten uitgezet van vijftien tot zeventig kilometer, mét stempelposten. Bij de vorige editie stapten 472 deelnemers op hun fiets en reden één van de parcoursen die zo precies mogelijk de route van de beroemde Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard (zeven meter onder NAP) en langs de molens van Kinderdijk volgt. Bij diverse molens staat de molenaar klaar voor een rondleiding, op de routes zijn ook andere bezienswaardigheden te bezoeken zoals museum De Koperen Knop (met historische koffiekamer).