Opbouwen

Een hele dag bouwen met veel meer LEGO dan je thuis ooit zult hebben: dat kan op de LEGO-dag die Rotaryclub Winterswijk jaarlijks voor kinderen van vijf tot twaalf jaar organiseert. De opbrengst van de dag is bestemd voor Pax Kinderhulp die kinderen in het buitenland die in moeilijke omstandigheden leven, ondersteunt door hen onder meer een vakantie aan te bieden bij vakantie-gastouders in Nederland.

Wie bouwt de mooiste?

Op de LEGO-dag in Theater de Storm in Winterswijk komen zo’n 1500 bezoekers van wie ruim 500 kinderen meedoen aan de bouwwedstrijd in de arena. Een deskundige jury beoordeelt de bouwwerken, er zijn mooie prijzen te winnen. Er draait een heuse LEGO-film en er zijn demonstraties met technisch LEGO. Natuurlijk kun je ook de hele dag met de steentjes spelen, voor de allerkleinsten is er een DUPLO-hoek ingericht. Vanaf de bovenverdieping hebben de (groot)ouders goed zicht op de bouwverrichtingen van hun (klein)kind. Pax Kinderhulp is aanwezig met een informatiestand en om kleding en speelgoed in te zamelen.