Vakantiewandelen

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Het kabinet heeft 100 miljoen euro extra vrijgemaakt voor in armoede levende kinderen. Dit geld is bedoeld voor schoolspullen en andere noodzakelijke voorzieningen voor kinderen. Rotaryclub Meppel organiseert diverse activiteiten om gezinnen met kinderen die geen geld hebben om er even tussenuit te gaan, toch een weekend of midweek vakantie te kunnen laten vieren. Zoals de Meppeler Parade: een festival met tien podia, om 12.30 gestart met een brunch. Eerder vond de Reestwalk door het Reestdal plaats met hetzelfde goede doel. De wandeling van 5 of 12 kilometer bood onderweg culinaire en muzikale verrassingen en activiteiten voor de kinderen. Met singer-songwriters, een biologe ging met de kinderen op onderzoek in de natuur en voor de inwendige mens stonden de foodtrucks (inclusief soepcaravan) klaar.