Vol wensballen

Met de 25 meter hoge kerstboom op het Marktplein van Emmen wil Rotaryclub Emmen in samenwerking met Rotaryclub Emmen-’t Loo en Rotaryclub Emmen-Monarch jaarlijks een cadeau geven aan hun stadsgenoten. Iedereen genoot afgelopen editie gratis van het concert bij de boom met zangeres Linda Wagenmakers en de vijftig muzikanten van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Op kinderkamp

De immense fijnspar wordt bovendien een wensboom. Wie een boodschap heeft voor een dierbare of wil stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis, koopt in de decembermaand een wenskerstbal en geeft deze een mooi plekje in de boom. De opbrengst van de actie Kerstboom in Emmen gaat naar Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Televisiepresentator Joris Linssen streek afgelopen keer met zijn team neer bij de boom neer om verhalen op te tekenen, voor zijn programma Joris’ Kerstboom.

Rotaryleden en diverse bedrijven helpen belangeloos om de fijnspar (zie tussen de pijltjes) vanaf het Valtherbos naar het centrum van Emmen te brengen en plaatsen.